Cheesecake med passionsfrukt

Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör
Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron
Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter
Botten
Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
Fyllning
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Glasyr
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna. Häll över fyllningen på kakan försiktigt. Låt stelna i kyl i minst en timme.
Vit chokladkräm

150 g vit choklad
1 ägg
1 äggula
½ dl florsocker
3 dl creme fraiche
Smält chokladen. Vispa ner ägg och äggula när den svalnat lite. Tillsätt florsocker och creme fraiche och blanda till en slät kräm. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen minst en timme. Servera med jordgubbar och grädde!
Kärleksmuffins

Ingredienser
100 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 ägg
1 dl creme fraiche
knappt 2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Glasyr
25 g smör
1 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ msk vatten
Gör så här
Vispa smör och florsocker fluffigt, vispa ner ägget och sen creme fraiche. Vänd ner övriga ingredienser och fördela i 12 st muffinsformar. Grädda ca 10 min på 175 grader.
Smält smöret till glasyren i en kastrull, tillsätt resten och rör om, fördela på muffinsen och strö över strössel. Klart!
Vägning
Båda tjejerna hade gått upp bra och följer kurvan, de ligger nästan på medel nu och har kommit ikapp att de är förtidigt födda. Josefine blev däremot väldigt rädd och skrek när det skulle vägas och mätas, vet inte om det var att hon kom ihåg sprutan, men när de var klart gick de bra iaf. Nathalie skrek oxå lite men var nog mest för att josefine gjorde det.
2011-05-31, 14 mån
Nathalie
Vikt: 9750g (+450g)
Längd: 76cm (+2cm)
Huvudomfång: 47cm

Josefine
Vikt: 10210g (+670g)
Längd: 77,6cm (+2,6cm)
Huvudomfång: 48,3cm
