Valborg

Igår var vi till karlstad igen med flickonra för besök hos hemsjukvården, det var mest för att väga dem eftersom de hade gått ner när de vägdes i onsdags. Men de hade gått upp så de såg bra ut :) Vi ska fortsätta sondmata dem ca 200ml på natten om de inte äter själva och försöka amma på dagen och sondmata om de tar mer än 4-5 timmar sen de ätit senast. Jag tycker de går framåt, stor skillnad redan igår, båda har ätit flera gånger var och Nathalie åt även inatt :) Jag hoppas de slipper sonden snart, bara svårt o veta hur mkt de får i sig vid amningen. Nästa vägning blir på tisdag då sköterskan ska komma hit igen, blir spännande o se vad de väger då om de fortsätter att äta mkt själva.
Vi tog även en snabb sväng till bergvik igår, jag letade efter pyjamaser i storlek 50, men jag hittade inga, de som finns är storlek 50/56 och de är för stora. Men köpte ett par ändå :) Köpte även en babyfilt och en amningstopp till mig.
Vi hittade ett par sovpåsar i storlek 50 på nätet igår så vi beställde 2st rosa, de blir nog bra :)

                

Jag har nyss bakat lite cupcakes och strax ska vi ut o gå en promenad med flickorna och vovvarna :) Hoppas solen skiner... Något valborgsfirande blir de inte för vär del, men får äta lite go mat sen :)

2010-04-29, (v38+2)

Nathalie
Vikt: 2825g
Längd: 47,5cm
Huvudomfång: 34,5cm

Josefine
Vikt: 2895g
Längd: 47,5cm
Huvudomfång: 35,6cm


28 april,  (v38+1)
Nathalie   Vikt: 2755g
Josefine   Vikt: 2810g

Matning

Igår var vi till Karlstad med flickorna till hemsjukvården istället för att sköterskan kom hit. De blev undersökta av en läkare och allt var bra. Nu ska vi börja med att endast sondmata dem på natten och försöka få dem hungriga på dagen så att de äter lite själva. Än så länge har de gått bra, fast de sover mest. De sondmatades senast kl 4 inatt och idag har de iaf ätit en gång var. Jag hoppas på en till :) Men får se hur de går, imorgon ska sköterskan komma hit igen.

26 april, nästan 5 veckor gamla (v37+6)
Nathalie   Vikt: 2805g
Josefine   Vikt: 2855g

1 månad och ny vikt

Idag är flickorna redan 1 månad gamla, tiden går verkligen fort. Sköterskan har varit här idag igen och tagit lite vikt o så. Och de går uppåt, allt är bara bra. Nathalie drog ur sonden imorse igen, men denna gången väntade vi tills sköterskan kom, så Nathalie missade en måltid, men de gick ganska bra ändå, hon sov mest.
I onsdags åt de själva för första gången, Nathalie åt i 8 min och Josefine i 10 min, så nu vet vi att de kan och att det är på gång, så snart kanske de slipper sonden om vi har tur, ska bli skönt när den är borta :)

23 april, 1 månad gamla (v37+3)
Nathalie   Vikt: 2640g
Josefine   Vikt: 2730g


4 veckor gamla

20 april, 4 veckor gamla (v37+0)

Nathalie   Vikt: 2590g


Josefine   Vikt: 2620gIgår hade vi hembesök av sköterskan igen, de vägdes och hade gått upp en del :) Så det var bara bra.
Hon hjälpte till med amningen lite och Nathalie sög lite iaf, Josefine var mest trött. Men nu ska vi träna mer på amningen och låta dem bli hungriga mellan målen, blir lite kämpigt ett tag nu eftersom det tar lite tid men det är de värt bara de lär sig sen :) Vid varje måltid är det först amning, sen sondmatning och efter det ska jag pumpa.
Igår tog vi även en promenad igen, fast vi hade otur att de börja regna precis då, men då fick vi testa regnskyddet till vagnen iaf :)
Ska även berätta att i måndags kväll vid 23.00 så var det en liten flicka (Nathalie) som drog ur sin sond, det var precis innan matdags så var bara att ringa till karlstad och sen åka iväg till sjukhuset för att få en ny. Men de gick bra och gick väldigt fort på sjukhuset.
Nu ska jag ta en morgonpromenad med hundarna innan det är dags för nästa måltid.

Första promenadenIdag har flickorna fått följa med på deras första promenad, gick jättebra och jag är helnöjd med vagnen :)

Vi Har även haft hembesök av sjuksköterskan idag, de vägdes och vi ska öka upp maten lite, nu ska de få 400ml var per dag.

Nathalie 2410g  & Josefine 2455g

Lucky 5år

Måste ju skriva om Lucky också som fyller hela 5 år idag! Tiden går verkligen fort, Grattis till honom! Idag blir de lite extra gott till honom och Bonzo också såklart :)


Lite mått

De växer fort, har nästan gått upp en halvt kilo var :)

Nathalie                                   
2010-03-23 kl.08:41                             
Vikt: 1830g                                       
Längd: 44cm                                        
Huvudomfång: 29,4cm                          

Josefine
2010-03-23 kl.09:04
Vikt: 1970g
Längd: 44cm
Huvudomfång: 31,5cm


2010-04-07, 2veckor + 1dag gamla (v35+1)

Nathalie
Vikt: 2130g
Längd: 46,5cm
Huvudomfång: 31cm

Josefine
Vikt: 2160g
Längd: 46,5cm
Huvudomfång: 32,7cm2010-04-12, knappt 3 veckor gamla (v35+6)

Nathalie   Vikt: 2335g


Josefine  
Vikt: 2350g


Hur de gick till...

Torsdag 18 mars
Ultraljud, allt såg bra ut och de beräknades väga ca 1800 g. Barnmorskan lyckades inte mäta 1:ans huvud så vikten blev bara uppskattad. Efter ultraljudet var det dags för besök på specialistmödravården, där fick jag göra ctg, tog ca en timme, men den såg bra ut. Sen var det läkarbesök och då kontrollerade han livmodertappen. Det visade sig att den var öppen ca 2 cm, så då sa han att jag blir inlagd. Det kom som en chock att inte få åka hem, men inte så mkt att göra något åt. Jag fick lägga mig på en säng vid förlossningen och där hade vi iaf tv. Jag fick kortisonspruta för att lungorna på tvillingarna skulle utvecklas bättre. Sen gjorde de ctg då o då för att mäta värkarna och hjärtljuden. Hjärtljuden var alltid bra och värkarna lite olika, men inte mkt värkar iaf och inget jag kände. Marcus åkte hem på kvällen och kom tillbaka morgonen efter.

Fredag 19 mars 
Jag fick ligga kvar på rummet och fick ytterliggare en kortisonspruta, på eftermiddagen blev jag flyttad till avd 14, förvård för gravida. Jag hade sängvila och fick endast gå upp för att gå på toa och duscha.
 
Måndag 22 mars
Vattnet började sippra, så efter lunch blev det förlossningen igen. Det gjordes flera ctg och värkarna började öka, kände av dem lite då. Värkarna höll på hela natten. Jag fick akupunktur och senare lustgas.

Tisdag 23 Mars
Mot slutet av förlossningen fick jag bäckenbottenbedövning. De gav mig även lite värkstimulerande dropp. Barnmorskan klippte även upp mig lite för att de lättare skulle komma ut. Klockan 08:41 den 23 mars tittade äntligen Nathalie ut, hon fick åka iväg med läkare direkt och sen vidare till avd 10, neontal. Sen började de med vändningsförsök av Josefine eftersom hon låg på tvären. Jag tror det var 3 personer som stod och tryckte på min mage och tittade med ultraljud, men det gick ganska fort o vända henne ändå. Josefine kom ut 09:04 och fick ligga en kort stund på min mage innan hon också fick åka vidare. Marcus fick följa med till bebisarna men han kom tillbaka lite senare. Jag fick ligga kvar på förlossningen i några timmar och runt middagstid kunde vi gå in till småttingarna och hålla dem lite. De hade övervakning med ekg, puls och syre. Men de andades själva o så. Den natten fick vi bo på avd 11, eftervård av gravida och vi fick gå till bebisarna när vi ville. Men det var väldigt skönt att sova ut på natten.

Onsdag 24 Mars
Nästa dag på onsdagen fick vi bo på patienthotellet. Det var lite jobbigt att springa fram o tillbaka till rummet och till bebisarna.

Fredag 26 Mars
På kvällen fick vi ett familjerum på avd 10. Så då fick vi bo med bebisarna i ett rum och sköta dem själva, det kändes lite svårt i början, men de gick bara bra och inga problem. Matning var tredje timme och hålla dem så mkt som möjligt.

Efter ca en vecka kopplade de bort ekg övervakningen och efter ytterliggare några dagar övervakningen av puls och syre, kändes konstigt i början att inte ha några apparater men de gick ju så bra ändå, skönt att slippa alla sladdar :)
I torsdags den 8 april när de var 2 veckor och 2 dagar gamla (v35+2) fick vi äntligen åka hem. Hemresan gick bra och det var väldigt skönt att komma hem efter 3 veckor på sjukhus. Hundarna och katterna blev glada också :)
Det tog ett tag o komma iordning här hemma så första dygnet var lite kämpigt, ganska trött, men nu går de så bra så :) De sover mest och vi sondmatar dem med min bröstmjölk. Jag har fått låna en bröstpump, och de går så bra o pumpa. På natten turas vi om o mata dem lite så vi får sova. Funkar väldigt bra. De får även träna och suga lite på brösten, men de somnar oftast, ibland snuttar de lite o så. Men de kommer väl snart, de är ganska små än. Nu har vi hemsjukvård och det kommer hem en sjuksköterska på besök ett par ggr i veckan. Det blir väl så länge som de behöver sondmatning och var 14 dag behöver vi åka in till karlstad för läkarundersökning.

Såhär såg vårt rum ut på avd 10:
Nu är de här :)

Två små flickor tittade ut 23 mars, 7 veckor för tidigt i vecka 33+0. Allting går bra och i torsdags fick vi komma hem med hemsjukvård. Ska skriva lite mer här när jag har tid om hur allting gått till. Men tills dess kommer lite bilder :)

Nathalie & Josefine 3 h gamla


1 vecka gamla


2 veckor gamla


Och en sista magbild 18 mars , v 32+2


RSS 2.0