Cheesecake med passionsfrukt

Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör
Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron
Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter
Botten
Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
Fyllning
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Glasyr
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna. Häll över fyllningen på kakan försiktigt. Låt stelna i kyl i minst en timme.
Den såg ju inte lite god ut!
Åh vad smaskig den såg ut. Har faktiskt aldrig provat göra en passionfrukts cheesecake, men å andra sidan är det mycket jag inte provat på än. Men nån gång får det bli debut.