Cheesecake med passionsfrukt

Detta recept kommer från halv åtta hos mig och den var jättegod! Var ett par månader sen jag gjorde den så får att bli en till snart :)



Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör
Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron
Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

Botten
Krossa kexen fint.
Smält smöret.  Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
Fyllning
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Glasyr
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna. Häll över fyllningen på kakan försiktigt. Låt stelna i kyl i minst en timme.

Jag tror jag tog endast 10 kex till botten, blev ganska mycket ändå.

Vit chokladkräm

Gjorde denna igår på midsommarafton :) Väldigt enkel att göra, god, men ganska mäktig, så det räcker egentligen med en liten portion. Åt den med jordgubbar och vispad grädde. Receptet kommer från boken "Två systrars söta"




150 g vit choklad
1 ägg
1 äggula
½ dl florsocker
3 dl creme fraiche

Smält chokladen. Vispa ner ägg och äggula när den svalnat lite. Tillsätt florsocker och creme fraiche och blanda till en slät kräm. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen minst en timme. Servera med jordgubbar och grädde!

Kärleksmuffins

Blev sugen på att baka förut efter att Malou o jag tagit en cykeltur med tjejerna, visste inte riktigt vad de skulle bli men slutade med kärleksmuffins, gott!



Ingredienser
100 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 ägg
1 dl creme fraiche
knappt 2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Glasyr
25 g smör
1 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ msk vatten

Gör så här
Vispa smör och florsocker fluffigt, vispa ner ägget och sen creme fraiche. Vänd ner övriga ingredienser och fördela i 12 st muffinsformar. Grädda ca 10 min på 175 grader.
Smält smöret till glasyren i en kastrull, tillsätt resten och rör om, fördela på muffinsen och strö över strössel. Klart!

Vägning

Har varit lite dåligt med uppdateringar här ett tag, ,men kanske kommer igång lite snart igen :) Tänkte iaf skriva om att vi var till bvc igår på öppna mottagningen och vägde tjejerna. Malou följde med efter hon slutat skolan :)
Båda tjejerna hade gått upp bra och följer kurvan, de ligger nästan på medel nu och har kommit ikapp att de är förtidigt födda. Josefine blev däremot väldigt rädd och skrek när det skulle vägas och mätas, vet inte om det var att hon kom ihåg sprutan, men när de var klart gick de bra iaf. Nathalie skrek oxå lite men var nog mest för att josefine gjorde det.

2011-05-31, 14 mån

Nathalie
Vikt: 9750g (+450g) 
Längd: 76cm (+2cm)
Huvudomfång: 47cm





Josefine
Vikt: 10210g (+670g)
Längd: 77,6cm (+2,6cm)
Huvudomfång: 48,3cm







RSS 2.0