Liten uppdatering

Dagarna har gått på fort, sommaren börjar ta slut, väldigt kallt på nätterna nu, kändes som den varma luften försvann på en natt :( men jag hoppas värmen håller i sig ett tag iaf.

På måndag är det första dagen på inskolningen på dagis, ska vara där 10-11, vet inte hur de ser ut sen men får väl all information då :) Malou ska följa med då också, känns bra ifall tjejerna tycker de e lite läskigt så e de svårt o hålla båda. Sen på eftermiddagen åker vi alla fyra till karlstad en sväng :)

Tjejerna har inet börjat gått än, men verkar på gång iaf, Josefine har tagt nått steg själv men ramlar sen, men båda går för fullt med lite hjälp o halla handen, Josefine är lite efter men Nathalie är inte långt efter. Annars är allt bara bra, rutinerna fortsätter med lunch, middag sovning osv :) De sover bra på nätterna ungefär halv åtta till halv åtta, så det är väldigt skönt. Kunna göra va man vill på kvällen förutom att åka hemifrån då :) Är någon enstaka gång de krånglar lite vid läggdags men de får man ju ta :)

Om en stund är de dags för lunch och i eftermiddag ska vi iväg på meandi-party, så de ska bli kul :)


Nya vagnen

Nu har vi haft den nya vagnen (babyjogger city mini double) ett tag och jag är supernöjd! Smidig och tar mindre plats, tjejerna trivs i den :) Enda problemet är att de vill klättra i den hela tiden så får ställa ut den, men funkar när de inte regnar.Ska se om vi snart kan sälja den gamla vagnen också, (emmaljunga twin nitro) Har väntat på att få sufletten lagad men på måndag ska jag åka till karlstad och få en ny suflett, sen blir de lite tvätt av vagnen o sen ut på blocket, jag hoppas de finns nån som nappar :)

Whoopies

Provade att göra whoopies för andra gången häromdagen, denna gång blev det ett recept från leila bakar i frankrike, men frostingen är ett recept på glasyr till brownies från leilas bok one more slice, hade frosting över så fick bli den. Jag tycker de blev ganska bra, är utseendet som jag inte är riktigt nöjd med, men de kommer väl, ska bakas fler gånger!Kakdeg
100 g mjukt smör
1.5
dl
strösocker
1 nypa salt
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg
1 dl crème frâiche
Frosting
60 g mjukt smör
4,5 dl florsocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
0,5 msk kaffe / vatten

Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Blanda i ägg och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen tills den är slät. Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen. Garnera ev med strössel.


RSS 2.0