BVC besök

Idag har vi varit på BVC för mätning och vägning, denna gång följde Louise & Malou med och det gick jättebra :) Båda flickorna hade gått upp drygt 1 kg, herregud vad de växer!


2010-06-28, drygt 4 månader gamla

Nathalie
Vikt: 5595g (+1040g) 
Längd: 57,7cm
Huvudomfång: 40cm




Josefine
Vikt: 6020g (+1145g)
Längd: 60,3cm
Huvudomfång: 40,7cm



Just nu sover de i vagnen ute på altanen och de har de gjort sen vi kom hem innan tolv. Börjar fundera på när de ska vakna, för  just nu väntar jag bara på de. Vill inte börja göra något för då vaknar de säkert. Fast de finns massor o göra, men har redan fixat disken och tvätten så de andra får vänta :)

Kärleksmums

Kärleksmums är alltid gott :) Nu senast tog jag polkaströssel ovanpå, gav ingen smak, men fina färger :)



Ingredinser
225 gr smör
3 ägg
4,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2,25 dl mjölk
Glasyr
112 gr smör
3 msk kaffe/vatten/mjölk
3 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
5,25 dl florsocker

Gör så här
Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner alla torra ingredienser i äggsmeten. Tillsätt smör & mjölk. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter i mitten av ugnen.

Smält smöret och blanda i övriga ingredienser så allt smälts samman. Bred glasyren över den varma kakan och strö över strössel. Låt kakan kallna och skär i rutor.

Hallonmuffins

Detta recept såg jag på mingodasida , och de såg så gott ut så var tvungen att testa, men bytta ut jordgubbar till hallon, och gott blev de :)



Ingredienser
125 g mjukt smör
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Hallonfyllning
150 g hallon
1/2 dl strösocker
1,5 msk maizena majsstärkelse
Cheesecakefyllning
200g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Vaniljströssel
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör

Gör så här
Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Vänd försiktigt ner mjöl och bakpulver i smeten.
Cheesecakefyllning
Rör ihop allt i en skål. Vispa blandningen luftig.
Hallonfyllning
Blanda hallonen med socker och majsstärkelse.
Vaniljströssel
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smält smör.

Placera ut muffinsformar.Lägg en matsked muffinssmet i botten. Lägg på ett lager med hallon på smeten. Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan i muffinsformen, fyll på med en matsked cheesecakefyllning på andra halvan. Toppa med lite hallon på mitten. Strö till sist över vaniljströssel.

Grädda mitt i ugnen i 180 grader, ca 20-30 minuter tills smeten stannat. Känn med sticka.

Bra natt

Inatt var det en väldigt bra natt, barnen somnade vid halv tio på kvällen, sen vaknade nathalie o var lite ledsen vid halv elva men somnade om när hon blibit tröstad o fått lite mat. Sen vaknade de kvart i fyra för mat och sen vid kvart i åtta. Så endast ett nattmål :)
Nu har de sovit en timma och jag hoppas denna natt blir lika bra.

Flickorna sover i vagnen 12 juli.




Tiden går fort

Dagarna går verkligen fort, det är snart mitten på juli och känns som sommaren snart kommer ta slut :( Allting går bra här, de växer och mår bra :) Nätterna går ganska bra, de somnar fortfarande vid 22 och vaknar för mat runt 02 och sen igen vid 5,6 på. Och sen brukar jag gå upp vid åtta. Har fått in ganska bra rutiner iaf :) Tar en promenad mellan 10 och 11 och då brukar de oftast sova fram till halv ett någonstanns. Är ganska skönt att pyssla med lite annat en stund då :)

Idag har jag varit och vaccinerat katterna, gick bra, förutom att det var lång väntetid hos veterinären, de hade mkt att göra. Fast Maya smet ut 5 min innan jag skulle åka, så åkte bara med Oliver, men en stund senare hade Marcus och Ulrika fått tag i henne så Ulla han komma med henne till veterinären innan de var vår tur. Så lite tur i oturen :)

I onsdags så vände sig Josefine för första gången från rygg till mage, fast det var bara Malou som såg det. Hon börjar gråta i samndabnd med det så vet inte om armen kom i kläm eller ngt sånt. Men duktig är hon iaf :) Hon rör sig ganska mkt och det är ofta hon ligger på tvären i sängen när jag går upp.

Här kommer lite bilder på flickorna.

Josefine & Nathalie 6 juli - 15 veckor


Josefine 2 juli


Nathalie 2 juli


Nathalie & Josefine 8 juli

Jordgubbsmousse

Jag provade att göra en jordgubbsmousse, blandade ett recept på mousse o ett på cheesecake som jag hade. Det blev väldigt gott :) Om man inte vill ha den så fast så kan man nog dra ner lite på gelatinet.



Ingredienser
150 g jordgubbar
4 gelatinblad
200 g cream cheese
1,5 dl socker
2,5 dl vispgrädde
1 ägg

Gör så här
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa äggvitan hård och ställ åt sidan. Värm 0,5 dl av grädden på spisen nästan så det kokar, ta av från platten och rör ner gelatinet. Rör ihop cream cheese, äggula och socker, tillsätt mosade jordgubbar. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vänd till sist ner äggvitan. Fyll i formar och låt stå kallt ca 1 timme.







RSS 2.0