Valborg

Nu är det valborg, fast känns inte så, blev ingen brasa eller nått i år. Idag har jag jobbat o sen har vi firat pappa o farfar som fyller år. Sen har jag & marcus handlat lite på maxi och tagit en promenad med hundarna. Och snart ska vi åka och hämta Louise i bäckhammar och sen är det sovdags =)
Igår var jag o red på Purris, det blåste en hel del och när vi nästan kommit ner till sjön blev han red för något och tvärvände. Jag satt lugnt och tänkte på annat så var inte beredd och åkte ner på backen. Landa på sidan så nu har jag ett rejält blåmärke, men annars gick det bra. Och Purris gick bara iväg en liten bit så jag kunde sätta mig upp igen.
En liten bild på busen:


Imorgon är jag ledig eftersom det är röd dag, skönt med lite långhelg igen. Så imorn ska vi greja i trädgården och lasta kärran med lite skräp och sånt.
Här kommer ett par bilder på Maya & Oliver som jag tog för ett par dagar sen:



Chokladtårta

Nu har jag bakat en chokladtårta, blev väldigt god, chokladig och mäktig =) Receptet kommer från alltommat, egentligen skulle det vara marsipankycklingar på men det skippade jag.



Ingredienser
225 g smör
2,5 dl farinsocker
2,5 dl mjölk
100 g mörk choklad
4 st ägg
4 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Fyllning
2 msk kaffe
50 g mörk choklad
75 g smör
1 dl florsocker
Glasyr
150 g mörk choklad
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl crème fraiche

Gör så här:
Vispa smör och socker. Värm mjölken i en kastrull tillsammans med chokladen tills den smält. Rör ner äggulorna i smör- och sockerblandningen. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och den avsvalnade chokladmjölken lite i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner det i smeten. Kläm fast ett smörpapper i botten av kakformen. Smöra och mjöla kanterna. Grädda på nedersta falsen ca 50 minuter i 175gr.
Fyllning: Smält chokladen tillsammans med kaffet i vattenbad. Rör ner smör, blanda och sen florsockret. Dela kakan i 2 bottnar och lägg fyllningen emellan.
Glasyr: Smält chokladen i  vattenbad, blanda ner florsocker och vaniljsocker. Blanda ner creme fraiche lite i taget. Täck tårtans kanter och ovansida med glasyr och ställ tårtan kallt.

Lucky är sjuk

I måndags morse när jag var ute med hundarna upptäckte jag att lucky slicka/ bet väldigt i baken så jag tittade hur set såg ut och såg att han var alldeles svullen, stackarna hade analsäcksinflammation. Så det var bara o ringa till veterinären, här i stan hade de inte tid förräns på onsdag så då fick det bli karlstad istället. marcus åkte dit med Lucky och fick sällskap av Ulla. Där försökte de tömma säcken, men gick inte så bra så han fick både sövas och senare opereras. Det gick ganska snabbt iallafall och han fick komma hem med tratt, pencilin och smärtstillande/antiflammatoriskt. Så nu får han vila och ta det lugnt några dagar och jag hoppas såret läcker bra. Men det är synd om honom nu, fast han är iallafall noggorlunda pigg och matlusten är det inget fel på.







RSS 2.0