Chokladmuffins

För ett tags sen köpte jag några muffinsformar i silikon på jysk och var ju tvungen att baka nått med dem :) Silikonformarna var bra för att de höll formen men cupcakes jag gjorde fastnade lite, muffinsen däremot lossnade jättebra.



Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

Frosting
200 g smält vit choklad (avsvalnad)
200 g cream cheese
50 g flytande margarin
50 g florsocker

Blanda alla ingredienser och bre på cupcakesen.




Chokladmuffins (från a piece of cake)

150 g smör
2 dl yoghurt (naturell elr vanilj)
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och yoghurt. Blanda resterande ingredienser och vänd ner i smeten. Fyll i muffinsformar och grädda 12-15 minuter på 200 grader.

Jag stack även ner en bit vitchoklad i några av mufffinsen.

Doptårta

Här kommer recepten på tårtorna jag gjorde till dopet. Jag bakade allting, Louise satte ihop dem o Ulrika gjorde dekorationerna :)



Det blev lite fel färg på dekorationerna bara, de skulle varit ljusrosa, men så funkade ej sugarpasten och de jag hade hemma då var rosa marsipan med jordgubbssmak, men de funkade de med :)



Vi gjorde 4 st tårtor, men de gick knappt åt 2, svårt att beräkna hur mkt som går åt, men bättre med för mkt än för lite. Testade att frysa en tårta som vi sen hade när mamma fyllde år och de fungerade utmärkt, smakade likadant!


Sugarpaste

9½ dl florsocker
½ dl vit baksirap
2 msk kokosfett
3 msk vatten
½ msk gelatinpulver

Lägg i gelatinpulvret i vattnet i en skål och låt svälla några minuter. Smält i vattenbad. Skeda i kokosfettet och låt det smälta, rör sedan ner sirapen. Häll i florsockret i en skål och häll över den flytande blandningen och blanda ihop till en deg. Låt stå svalt (kan stå i kylen i en plastpåse över natten).
Ta ut degen om den har stått i kylen ca 1 timme innan du ska baka ut den.


Tårtbotten


5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver


Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i en springform med bakplåtspapper. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.


Jordgubbsmousse

200g jordgubbar
1,5 msk vatten + 1 msk saft
½ dl socker
100 g Kesella (elr Philadelphia)
1 dl florsocker
2 tsk gelatinpulver
2 dl ovispad vispgrädde

Lägg gelatinpulvret i 2 msk kallt vatten. Koka upp vatten. saft och socker tillsammans med jordgubbarna. Koka tills allt är mjuk, mixa med en stavmixer. Tillsätt gelatinet.
Blanda i färskost och florsocker. Vispa grädden och blanda i den i röran. Låt stelna i kylskåp till önskad konsistens.


Vaniljmousse


2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk gelatinpulver
2 dl vispad grädde

Blötlägg gelatinet i 1,5 msk kallt vatten o smält det sedan i en kastrull tillsammans med 1 dl creme fraiche. Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. Rör ner gelatinet i vaniljröran. Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran. Låt stå kallt.


Marängsmörkräm

2 äggvitor
1,5 dl socker
knappt en msk citronjuice
175-200 gr mjukt smör

Blanda ägg, socker och citronsaft, vispa kraftigt över kokande vattenbad till ca 65 grader. Marängen skall tjockna och sockerkristallerna smält helt. , tag sedan av o vispa tills kallnat, vispa med hög hastighet. tar 10 minuter. Tillsätt sedan smöret i små omgångar under långsam vispning


Dop 9/10 -10

Igår hade vi som sagt dop för flickorna och det gick jättebra, vi har tur som har så månag som hjälper till :)
Vi var i S:t Olavs kapell och sen hade vi hyrt församlingshemmet till fikat, väldigt smidigt med allt på samma ställe. Själva dopet gick bra förutom att Josefine var ganska ledsen, var nog för mycket folk o lite läskigt o så. Nathalie var tyst men hade nappen nästan hela tiden.
Nästan alla som vi bjudit kom, så det var roligt, några st bara som inet kunde komma. Men vi blev nog 40 st tror jag, bara släkt så är ju ganska månag ändå.
Vi bjöd på smörgåstårtor fika bröd och tårta. Det blev ganska mycket över av allt, men det är ju bättre än att det inte räcker iaf. Det är svårt att räkna på vad mycket som går åt.
Och tjejerna fick massa fina presenter, bla halsband, några barnkammarböcker o lite annat :)
Men dopet blev väldigt lyckat, bilder har jag inge än eftersom vi ej tog kort, men när vi får ska jag lägga upp några här.

Nu måste jag gå ut med hundarna i kylan o sen blir de nog lite tv innan läggdags.

Tigerkladdkaka

Denna är riktigt god, speciellt chokladdelen :) Är nog godast kall när den stelnat om man orkar vänta. Grädde är gott till.



Ingredienser x 2
2 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
100 g smält smör
1 dl kakao respektive 1 dl snabbmarsan pulver + lite vaniljsocker

Gör så här
Gör två smetar i en varsin bunke.
Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och sist smöret.
Smörj och bröa en rund form.
Varva de båda smetarna i formen och rör lite med en kniv så att de blandas lite och kaka är marmorerad.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, i ca 200 grader.


BVC besök igen

Har varit lite dålig med uppdatering, men har haft fullt upp med dopet som var igår, men nu är de klart så nu har jag lite mer tid till annat igen.
I måndags, för snart en vecka sen så var det dags för 6-månaderskontroll för flickorna, det gick bara bra och de hade växt som vanligt :)

2010-10-04, drygt 6 månader gamla

Nathalie
Vikt: 6840g (+645g) 
Längd: 63,8cm (+2,6cm)
Huvudomfång: 42,5cm

Josefine
Vikt: 7310g (+560g)
Längd: 64,3cm (+1,9cm)
Huvudomfång: 43,6cm


Deras brodertavlor är färdiga och uppsatta nu, jag har broderat Nathalies och farmor Ulla har gjort Josefines, blev jättebra :) Så nu sitter de ovanför deras sängar.


    




I veckan här fick vi också en hoppgunga på posten som vi köpt begagnad, både har testat den men de hoppar inget, men kul är det iaf, man får hjälpa dem lite :) Men tror att de kan vara lite små än för de blir inge bra med armarna.

    







RSS 2.0