Glukosbelastning

Idag har jag varit på sjukhuset och gjort en glukosbelastning, detta pga att jag hade högt glukos i blodet när jag testade det förra veckan, det låg på 8,4 och gränsen var 8.
Jag fick fasta från kl 22 igår, varken dricka eller äta sen dess, klockan 8 imorse hade jag tid och då kollade de glukosen i blodet och sen fick jag dricka sockervatten, inge gott, och sen vänta där i två timmar, som tur var hade jag en säng så kunde ligga o vila hela tiden. Sen testade de glukosen igen och det såg bra ut, så de e skönt :) hade inte varit roligt o haft graviditetsdiabetes. Så nu är det avklarat iaf :)
Sen har jag mest tagit de lugnt idag har tagit en liten promenad iaf, men had elite förvärkar igen förut så har legat o vilat ganska mkt, så de hjälpte nog.
Imorgon ska vi på tillväxtsultraljud i karlstad igen, ska bli spännande o se vad stora de är nu :) Tungt är det iaf.

Häromdagen kom mitt paket jag beställt från Minimumdus , 3 par tvättbara amningsinlägg från imsevimse, en mjuk amningsbh och två skötfiltar i ekologisk bomull också de från imsevimse. Bra med lite tvättbara saker tycker jag så man slipper slösa så mkt på engångsgrejjer.


Barnvagn

Barnvagnen har äntligen kommit :) I fredags var vi till babyproffsen och hämtade den. Den får plats i bagaget men det är inte mkt kvar där, så hundarna får åka i baksätet sen, som tur är åker vi ju inte så långt när hundarna är med, till ölme som längst så det ska nog gå bra.

Det blev en Emmaljunga Twin Nitro med 2 st quadroliftar. Liftarna går sen att göra om till åkpåsar och dynor till sittvagnen :)
Bonzo

Nu har Bonzo parats med Cita från kennel Salliefields. De var här igen på tisdagen förra veckan och då gick de bättre. Men de satt fast i 35 min det gick bra, Bonzo var så lugn så, fast han blev lite orolig när Cita skrek lite. Sen var de här i torsdags igen så att det skulle bli större chans att de blir lite valpar och det gick bra då med, då satt de fast 30 min. Nu hoppas vi på många söta valpar :) En tik är dräktig i 63 dagar så de kanske kommer samtidigt som våra små bebisar. Ska bli kul att hälsa på dem sen :) Om 3-5 veckor borde vi veta om de blir några.


Lite uppdateringar v 32

Nu var det ett tags sen jag skrev igen så ar lite att uppdatera med. Har ju varit förkyld, så förra veckan var lite kämpig, men nu är jag fri från förkylningen iaf :)

I torsdags (v30+2) var det besök på mvc, SF-måttet var då 34cm , nästan som vid en fullgången graviditet när det bara är en bebis. Så magen är ganska stor nu, fast jag känner mig inte riktigt så stor än iaf :) Blodtrycket var bra och hjärtljuden var ganska lika som sist, 1:an 155 och 2:an 148.
I torsdags hade jag även en hel del förvärkar, höll på från ca 12 - 18 , men sen kändes de bättre som tur var.

I fredags (v30+3) var det dags för ultraljud igen, allt var bra med de små och nu låg båda med huvudet ner, får hoppas de vill fortsätta med det :) 1:an har ju legat så väldigt länge iaf. Efter ultraljudet var det besök hos läkaren, han kollade livmodertappen och den hade blivit påverkad, troligen blev det under torsdagen när förvärkarna härjade. Så jag blev heltidssjukskriven diirekt pga detta, han tänkt jobba som igår och avsluta lite, men det sa han nej till. Så ska åka till jobbet imorgon o hämta saker och säga hej då o så.

Men det är iaf skönt att vara hemma nu, slippa tänka på annat utan bara va och ta de lugnt, tyvärr orkar jag inte gå så långt nu, men jag får väl gå ut o sätta mig i solen nån dag här när de e så fint väder :)

Idag går jag in i vecka 32, tiden går väldigt snabbt, snart dags att packa bb-väska så det är färdigt. Måste skriva en lista också på lite saker vi måste handla innan. och det är ju typiskt att maxi är stängt för vissa saker har ju inte coop, men får nog bli maxi i karlstad någon dag.


v28+4                                                            v30+3


Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 maj 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.


Förkyld

Jag har blivit förkyld, vaknade igår morse och var snuvig, så idag är jag hemma från jobbet, jag hoppas jag piggnar upp under dagen, brukar inte vara sjuk så länge, men man vet ju inte hur de blir nu när jag e gravid, immunförsövaret är väl lite sämre då vad jag förstått, men de blir vila hela dagen iaf.

Igår rörde de sig väldigt i magen, tror 2:an for runt en del o vände sig, fast känns ändå som hon fortfarande ligger i tvärläge, blir spännande o se på fredag hur de ligger när de är ultraljud igen. Känns lite obehagligt i magen ibland när de rör sig så mkt, men de e härligt ändå :)

Och jag är trött på denna snön, igår snöade det massor igen, precis efter att det börjat smält bort i helgen som var, jag hoppas verkligen våren kommer snart.

Igår var Marita här med sin hund Cita för hon skulle paras med Bonzo, tyvärr gick de inte så bra, de försökte men kom inte intill o Bonzo blev väldigt trött så vi fick avbryta. Hon ska komma idag igen så får hoppas de går bättre då, annars är de väl inte så mkt att göra åt tyvärr.
RSS 2.0