Hundarna till veterinären

I tisdags var jag med båda hundarna till veterinären för att ta bort tandsten o så på dem. Åkte till den nya kliniken uppe på a9, de verkar bra där :) Hade tid klockan nio o först fick de vägas (Lucky 9,0kg , Bonzo 10,5kg) och sen kolla veterinären på dem lite och gav dem lugnande. De somnade väldigt fort och sen fick jag gå ut.
Sen upptäckte de att båda hundarna hade en del dåliga o lösa tänder så då fick de sövas mer och på Bonzo drog han ut en tand och på Lucky fyra. Passade även på att få dem vaccinerade då det var 3 års sen sist.
Jag tror de var klara typ halv elva, men de behövde piggna till lite innan de fick åka hem och jag var väl hemma igen lite innan tolv.

Båda två var väldigt slöa hela dagen o orka inte göra så mkt, men när Malou var här en sväng piggna de till lite :)
Nu verkar de må bra iaf, men jag ska försöka sköta tänderna på dem lite bättre så de inte blir lika illa igen. Köpte en tandgel på apoteket de ska få varje dag. Bonzo hade också tydligen svamp i öronen så de måste jag tvätta 2 ggr per dag ett tag o sen då o då. Dyrt blev de  4000kr totalt, men det är de värda. Veterinären tyckte också att de inte skulle ta mer än 6 månader tills de kom dit igen o kolla tänderna, för de var några som var på väg o bli dåliga men vi får väl se, hoppas de håller sig bättre. Det känns iaf bra att de varit iväg för de hade nog väldigt ont i tänderna stackarna.


Lucky 6 år!

Idag fyller Lucky hela 6 år, så grattis till honom! Jag glömde köpa nått gott till honom när jag handla igår, men han kanske får lite kattmat senare :)Har bokat tid till veterinären nu för både lucky och bonzo, dels ska de vaccineras och sen har båda tandsten som behöver tas bort. Så jag hoppas de går bra, man kunde lämna dem där o komma tillbaka efter ett par timmar, får se hur de blir. Men de går säkert bra :) Får se vad de kostar sen också, berodde på hur mkt de behöver göra, men skulle kosta nånnstanns mellan 900 och 1800 per hund för tandstenen, så kommer väl kännas lite.
Nej, nu måste jag ut o kratta lite så jag hinner lite iaf innan tjejerna vaknar igen, då de sover middag :)

1-årskontroll

idag var det dags för 1-årskontroll för tjejerna. Vi hade tid klockan 15 och Malou var snäll o följde med efter skolan. Det gick faktiskt väldigt bra, först vägning/mätning, sen lite undersökning och sen 2 sprutor var. Båda två grät när de fick sprutorna men de gick över väldigt fort, så vi kunde klä på och gå hem lugnt :) Har inte heller märkt nått på eftermiddag/kvällen och de sover sen 3 timmar, hoppas natten fortsätter lika bra.
Imorgon ska vi gå till öppna förskolan så länge de inte fått feber, ska bli kul var ett tags sen nu.

2011-04-07, 12 mån 15 dgr gamla

Nathalie
Vikt: 9300g (+480g) 
Längd: 74cm (+2,4cm)
Huvudomfång: 46,5cm

Josefine
Vikt: 9540g (+560g)
Längd: 75cm (+3cm)
Huvudomfång: 47,5cmAnnars är allt bara bra med flickorna, har fortfarande klarat oss utan förkylning o så på ett tag :) båda två kryper runt på rumpan. De har börjat krångla lite när de ska sova, både på kvällen och middagen, de sätter sig upp då o då och busar lite. Men de somnar efter en stund, så inte så mkt gnäll iaf :)


RSS 2.0