Chokladbiskvier

Nu har jag äntligen tagit mig an att göra chokladbiskvier, tycker de är så goda och det var ju faktiskt inte så svårt att göra själv. Det jobbigaste var att spritsa ut smeten till bottnarna. Första smörkrämen jag gjorde räckte inte till alla så därför kommer recept på två olika.



Bottnar:
500 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning 1:
50 g mörk choklad
125 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Fyllning 2:
125 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kokhett vatten

250 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna med den släta sidan uppåt.
Smält chokladen till fyllningen och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Fyllning 2: Vispa ihop allt till en kräm. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp.
Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.


Kommentarer
Postat av: Marie - Från en prematurmammas hjärta -

så gott men är ett himla pöl med dem!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0