Kikärtsgryta med banan
Nu har jag kommit igång lite med att laga mat till barnen, har gjort 3 saker hittills, Spagetti o köttfärssås, Pasta, skinka, ärter med ostsås och denna kikärtsgryta som jag hittade i en folder vi fått från bvc. Alla 3 har fallit tjejerna i smaken så de känns bra, imorgon ska jag prova att laga kyckling åt dem.
Jag delar upp den färdiga barnmaten i portioner på ca 150 g, så jag fick ut 6 port av detta recept som jag halverat.
2 morötter
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
200 g kikärtor (sköljda)
2 st mosade bananer
100 g risoni
Koka risoni nån minut extra än enligt förpackningen.
Skala och skör morötterna i tärningar. Skala och hacka löken, stek i oljan utan att den får färg. Tillsätt kryddorna. Häll i krossade tomater och morötter, låt puttra i ca 15 min tills moroten är mjuk. Blanda ner kikärtor och banan, låt allt bli varmt.
Blanda ner risoni och mixa till lagom konsistens.
Risoni

Grytan

Färdig att servera!

Jag delar upp den färdiga barnmaten i portioner på ca 150 g, så jag fick ut 6 port av detta recept som jag halverat.
2 morötter
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
200 g kikärtor (sköljda)
2 st mosade bananer
100 g risoni
Koka risoni nån minut extra än enligt förpackningen.
Skala och skör morötterna i tärningar. Skala och hacka löken, stek i oljan utan att den får färg. Tillsätt kryddorna. Häll i krossade tomater och morötter, låt puttra i ca 15 min tills moroten är mjuk. Blanda ner kikärtor och banan, låt allt bli varmt.
Blanda ner risoni och mixa till lagom konsistens.
Risoni

Grytan

Färdig att servera!

Kommentarer
Postat av: Marie-Från en prematurmammas hjärta-
Såg gott ut. Kanske man skulle testa att göra till Neo :)
Trackback