Tigerkaka

Detta recept är lite krångligare att göra, men väldigt gott, smeten är nästan godare än kakan :) Kommer från recept.nu



Ingredienser
200 g mjukt smör
4 dl florsocker
0,5 msk citronsaft
8 msk strösocker
3 st äggvitor
3 st äggulor
1 dl kesella
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Gör så här
Vispa äggvitorna med 4 msk strösocker till en maräng.
Vispa smöret och florsockret i en annan bunke. Smeten ska bli riktigt vit.
Blanda 4 msk strösocker med äggulorna och kesellan. Rör ner i smör blandningen.
Rör ner citron, mjöl och bakpulver. Vänd ner den vispade äggvitan.
Smörj och bröa en form och häll i 2/3 av smeten. Blanda ner kakaon i den resterande smeten och häll i formen. Blanda runt lite med en kniv eller gaffel.
Baka kakan i 50-60 minuter på 180 grader. Känn med sticka när den är färdig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0