Cake pops

Detta recept hittade jag på saltpeppar, fast jag gjorde bollar istället för små cupcakes. Blev väldigt goda o mäktiga. Har halva kakan kvar i frysen också som man får hitta på nått med :)



Chockladkakan
3,4 dl kakao
6,75 dl mjöl
6,75 dl socker
1 msk bikarbonat
1,5 tsk salt
180 ml matolja
360 ml mjölk
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 stora ägg
360 ml varmt vatten
Gör så här
Sätt på ugnen på 180 gr. Lägg ut bakplåtspapper i en form ca 33 x 23 cm
Blanda, kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. Vispa på låg hastighet samtidigt som du blandar i olja, mjölk, vaniljextraktet, ägg och till slut det varma vattnet. Varje ingredienser för sig. Blanda väl efter varje moment. Blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och in i nedre delen av ugnen. Rotera former efter halva tiden. Känn med en sticka i mitten av kakan, när den är torr är kakan färdiga vilket tar ca 35 minuter.
Stjälp upp kakan på ett galler och låt kallna i ca 20 minuter innan du försöker flytta den. Låt den svalna helt på gallret innan användning.


Cream Cheese Buttercream Frosting

100 gr Philadelphia ost, rumstempererad
60 gr smör, rumpstempererad
200 gr florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
Gör så här

Vispa samman philadelphiaosten och smör. Vispa ner florsocker vaniljsocker försiktigt. Vispa tills frostingen är fluffig, ca 1 minut.


Cake Pops
ca ½ chokladkaka (700 g)
cream cheese frosting (se recept ovan)
mörk choklad
Strössel
Gör så här
Smula sönder kakan tills det är fina kaksmulor. Blanda i en stor skål tillsammans med frostningen till en deg. Rulla till små bollar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen minst 1 timme.
Smölt choklad och doppa bollarna i, garnera med strössel och låt stelna i kylen.

Kakan


Blandar kaksmular med frosting


Rullat bollar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0