Mazarinkaka

Jag hittade detta recept på arla. Det blev gott, men nästa gång ska jag prova med lite mindre smör.



Ingredienser
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Hallonglasyr
1 dl florsocker
½ dl hallonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kakan svalna något.
Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0