Mazarinkaka
Jag hittade detta recept på arla. Det blev gott, men nästa gång ska jag prova med lite mindre smör.

Ingredienser
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr
1 dl florsocker
½ dl hallonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kakan svalna något.
Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.

Ingredienser
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr
1 dl florsocker
½ dl hallonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kakan svalna något.
Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Kommentarer
Trackback