Jordgubbscheesecake

Förra veckan provade jag att göra en jordgubbscheesecake som man bakar i ugnen, gott och enkelt. jag skippade att garnera och det fungerade lika bra! Dock så blev den inte riktigt frdig i ugnen, den hade inte stelnat ordentligt, så nästa gång får den vara inne lite längre eller på högre temperatur. Receptet har jag hittat på alltommat.



Botten
200 g digestivekex
50 g vit choklad
75 g smör
Fyllning
250 g jordgubbar
300 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
1 lime, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
Topping
3 gelatinblad
2 1/2 dl crème fraiche
2 msk strösocker
2 msk lime, pressad saft

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa kexen till smulor. Smält smöret med choklad och blanda ner. Tryck ut smulorna i en bakform med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter.
Mixa jordgubbar, philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, limeskal och vaniljsocker.
Häll fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen för att bli riktigt kall.
Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull. Värm på svag värme, lägg ner de urkramade gelatinbladen och smält under omrörning. Smaksätt med lime. Låt svalna i kallt vattenbad och häll över fyllningen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaka kakan i kylen, så att toppingen stelnar.
Dekorera ev med jordgubbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0