Vegetarisk Lasagne
Denna lasagne brukar jag göra ganska ofta. Den är lätt att göra och går väldigt snabbt och smidigt. Receptet har jag hittat på Salt & Peppar.

Ingredienser
2 gula lökar, finhackade
2 stora morötter, grovt rivna
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk vinäger
3 msk socker
salt, peppar, örtkryddor
ett paket färska lasagneplattor
500 g keso
1 kula mozzarella
ev. mjölk
Gör så här
Fräs löken i lite olivolja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till. I med tomater, vinäger och kryddor, låt puttra i 10 min.
Rör ner keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form (fördela knappt halva mozzarellan i ett av lagren). Strö över resten av osten. Grädda i 225 grader i 15-30 minuter. Häll på mjölk om det blir torrt.

Ingredienser
2 gula lökar, finhackade
2 stora morötter, grovt rivna
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk vinäger
3 msk socker
salt, peppar, örtkryddor
ett paket färska lasagneplattor
500 g keso
1 kula mozzarella
ev. mjölk
Gör så här
Fräs löken i lite olivolja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till. I med tomater, vinäger och kryddor, låt puttra i 10 min.
Rör ner keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form (fördela knappt halva mozzarellan i ett av lagren). Strö över resten av osten. Grädda i 225 grader i 15-30 minuter. Häll på mjölk om det blir torrt.
Kommentarer
Trackback