Mer tårtor

I helgen hade vi lite kalas så då blev det mer mumsigt.
I lördags hade vi en vanlig gräddtårta med jordgubbar på, jag köpte färdig tårtbotten och hade i jordgubbssylt och marsankräm.



Och igår söndag blev det en tårta med färdigköpt chokladbotten, ett lager med vit chokladmousse och ett med hallonmousse. Ovanpå blev det lite vispad grädde och ett rosa marsipanlock. Louise kom och garnera tårtan med marsipanen, så det blev så bra så. Recept på mousserna kommer nedanför.



Vit chokladmousse
150 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kesella 10%

Smält chokladen, vispa grädden och blanda ihop allt när chokladen svalnat lite. Låt stå kallt.


Hallonmousse

4st gelatinblad
1 pkt frysta hallon (200g)
1 dl socker
2 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 msk socker

Låt hallonen tina. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Kör hallonen + 1dl socker till mos i mixer. Sila bort kärnorna. Vispa grädden tillsammans med 3 msk socker. Vispa även äggvitorna till ett hårt skum. Ta upp gelatinet och smält tillsammans med lite hallonmos på svag värme i en kastrull. Tillsätt resten av hallonmoset. Blanda ner det avsvalnade hallonmoset i grädden och vänd sedan ner äggvitorna. Låt stå övertäckt i kylen i ett par timmar eller helst över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0