Lantolåda
Denna kålrotslåda brukar vi alltid ha hemma på jul, jättegod :)

Ingredienser
1½ kg kålrotsbitar
50 g smör
1 dl ströbröd
½ dl mörk sirap
1 vispat ägg
2 dl mjölk
sal, peppar, ingefära, muskotnöt
Gör så här
Koka kålroten mjuk och pressa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Häll i smord form, gratinera med ströbröd.
Grädda i ugnen på 200 grader i 1 timme och därefter ytterliggare 1 timme på 125 grader.

Ingredienser
1½ kg kålrotsbitar
50 g smör
1 dl ströbröd
½ dl mörk sirap
1 vispat ägg
2 dl mjölk
sal, peppar, ingefära, muskotnöt
Gör så här
Koka kålroten mjuk och pressa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Häll i smord form, gratinera med ströbröd.
Grädda i ugnen på 200 grader i 1 timme och därefter ytterliggare 1 timme på 125 grader.
Kommentarer
Trackback