Snabb vinbärskaka
Vi har massor med vinbär här hemma, både röda och svarta, så letade igenom mina receptböcker och hittade ett i A piece of cake. Jag gillar inte svarta vinbär så det blev endast röda.

Ingredienser
125 gr smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska vinbär
1 msk vetemjöl
Gör så här
Koka upp smör och socker och låt puttra på svag värme nån minut, låt svalna. Blanda ner mjöl, bakpulver och salt. Rör ner ägget. Fyll i smord och bröad form. Rulla vinbären i mjölet och strö över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde eller vaniljsås.

Ingredienser
125 gr smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska vinbär
1 msk vetemjöl
Gör så här
Koka upp smör och socker och låt puttra på svag värme nån minut, låt svalna. Blanda ner mjöl, bakpulver och salt. Rör ner ägget. Fyll i smord och bröad form. Rulla vinbären i mjölet och strö över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde eller vaniljsås.
Kommentarer
Postat av: marie
åå det måste jag testa. vi har massa vi med känns som om man inte komemr hinna använda allt. har planer på att göra svartvinbärs saft idag:)
Postat av: Jessica
Åh, det där ser så smarrigt ut, fast våra vinbär är slut för i år, så det får bli att testa nästa sommar.
Ha en bra kväll!
Trackback