Kokoskaka med chokladkräm
Detta recept kommer från min välanvända Sommarens Söta. Jag tyckte den blev väldigt god, men man måste tyck om kokos :-)

Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
7 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
250 g mörk choklad (jag tog 175 g mörk + 75 g ljus)
1 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, tillsätt smöret. Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Fyll i en smord och bröad form., gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min på 175 grader. Låt kaka svalna i formen.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädde och smör i vattenbad. Låt svalna något och vispa sedan lite med elvisp. Bred ut krämen över kakan, låt stå i kylskåp tills krämen har stelnat. Ta försiktigt bort formen från kakan.

Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
7 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
250 g mörk choklad (jag tog 175 g mörk + 75 g ljus)
1 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, tillsätt smöret. Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Fyll i en smord och bröad form., gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min på 175 grader. Låt kaka svalna i formen.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädde och smör i vattenbad. Låt svalna något och vispa sedan lite med elvisp. Bred ut krämen över kakan, låt stå i kylskåp tills krämen har stelnat. Ta försiktigt bort formen från kakan.
Kommentarer
Trackback