Långpannebröd

Det är smidigt och enkelt att baka i långpanna. Borde faktiskt baka bröd oftare, det tar ju inte speciellt lång tid, man behöver ju inte sitta o vakta degen när den jäser :)



50 g jäst 
5 dl mjölk  
1 msk honung
1 msk olja 
1 msk salt 
1 dl linfrö
1 dl vetekli 
5 dl rågsikt  
6 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser, spara lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0