Morotsbröd i långpanna

Gott och smidigt bröd



Ingredienser

5 dl mjölk
50 gr jäst
½ dl rapsolja
200 gr morötter, finrivna
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1-2 msk sirap
4,5 dl rågsikt
8 dl mjöl

sesamfrön, linfrön

Gör så här
Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Tillsätt olja, morötter, salt, kryddor, sirap och mjöl. Arbeta kraftigt till en deg. Jäs övertäckt i 30 min. Knåda degen lite. Platta ut i långpanna med bakplåtspapper och skär degen med mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen och låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med vatten och strö över sesamfrön och linfrön. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter 225 grader. Låt svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0