Frukostbröd

Mera bröd, jag gillar när det jäser över natten och man får nybakat bröd till frukost. Receptet hittade jag i en gammal Allt Om Mat tidning. Jag hade inget flingsalt hemma så tog ½ msk vanligt salt, men det blev lite dåligt med smak. Så nästa gång blir det flingsalt. Jag strödde på vallmofrön på ena brödet och sesamfrön på det andra.



Ingredienser
12 g jäst (1/4 paket)
3 dl filmjölk
2 dl vatten
1,5 msk flingsaltsalt
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl (+ 1/2 dl till utbakning)

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i filmjölk och vatten. Blanda ner salt och mjölet lite i taget. Knåda till en deg och dela på två. Kavla ut varje deg och sedan rulla ihop till en limpa. Lägg limporna i en smorda avlånga formar. Täck med platsfolie och ställ dem i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 200°. Pensla ovansidan av brödet med vatten och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0