Ananaspaj
Denna paj är väldigt god och passar bra med vaniljglass :)
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
280 g krossad ananas (två små burkar)
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Låt den krossade ananasen rinna av. Blanda samman smör, socker, mjöl och bakpulver för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform, ställ in i frysen ca 10 min och sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
Rör ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker, blanda ner ananasen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Äts gärna kall.
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
280 g krossad ananas (två små burkar)
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Låt den krossade ananasen rinna av. Blanda samman smör, socker, mjöl och bakpulver för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform, ställ in i frysen ca 10 min och sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
Rör ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker, blanda ner ananasen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Äts gärna kall.
Kommentarer
Postat av: marie
exakt den pajen gjorde tony i förrgår! Väldigt god:)
Trackback