Hur de gick till...

Torsdag 18 mars
Ultraljud, allt såg bra ut och de beräknades väga ca 1800 g. Barnmorskan lyckades inte mäta 1:ans huvud så vikten blev bara uppskattad. Efter ultraljudet var det dags för besök på specialistmödravården, där fick jag göra ctg, tog ca en timme, men den såg bra ut. Sen var det läkarbesök och då kontrollerade han livmodertappen. Det visade sig att den var öppen ca 2 cm, så då sa han att jag blir inlagd. Det kom som en chock att inte få åka hem, men inte så mkt att göra något åt. Jag fick lägga mig på en säng vid förlossningen och där hade vi iaf tv. Jag fick kortisonspruta för att lungorna på tvillingarna skulle utvecklas bättre. Sen gjorde de ctg då o då för att mäta värkarna och hjärtljuden. Hjärtljuden var alltid bra och värkarna lite olika, men inte mkt värkar iaf och inget jag kände. Marcus åkte hem på kvällen och kom tillbaka morgonen efter.

Fredag 19 mars 
Jag fick ligga kvar på rummet och fick ytterliggare en kortisonspruta, på eftermiddagen blev jag flyttad till avd 14, förvård för gravida. Jag hade sängvila och fick endast gå upp för att gå på toa och duscha.
 
Måndag 22 mars
Vattnet började sippra, så efter lunch blev det förlossningen igen. Det gjordes flera ctg och värkarna började öka, kände av dem lite då. Värkarna höll på hela natten. Jag fick akupunktur och senare lustgas.

Tisdag 23 Mars
Mot slutet av förlossningen fick jag bäckenbottenbedövning. De gav mig även lite värkstimulerande dropp. Barnmorskan klippte även upp mig lite för att de lättare skulle komma ut. Klockan 08:41 den 23 mars tittade äntligen Nathalie ut, hon fick åka iväg med läkare direkt och sen vidare till avd 10, neontal. Sen började de med vändningsförsök av Josefine eftersom hon låg på tvären. Jag tror det var 3 personer som stod och tryckte på min mage och tittade med ultraljud, men det gick ganska fort o vända henne ändå. Josefine kom ut 09:04 och fick ligga en kort stund på min mage innan hon också fick åka vidare. Marcus fick följa med till bebisarna men han kom tillbaka lite senare. Jag fick ligga kvar på förlossningen i några timmar och runt middagstid kunde vi gå in till småttingarna och hålla dem lite. De hade övervakning med ekg, puls och syre. Men de andades själva o så. Den natten fick vi bo på avd 11, eftervård av gravida och vi fick gå till bebisarna när vi ville. Men det var väldigt skönt att sova ut på natten.

Onsdag 24 Mars
Nästa dag på onsdagen fick vi bo på patienthotellet. Det var lite jobbigt att springa fram o tillbaka till rummet och till bebisarna.

Fredag 26 Mars
På kvällen fick vi ett familjerum på avd 10. Så då fick vi bo med bebisarna i ett rum och sköta dem själva, det kändes lite svårt i början, men de gick bara bra och inga problem. Matning var tredje timme och hålla dem så mkt som möjligt.

Efter ca en vecka kopplade de bort ekg övervakningen och efter ytterliggare några dagar övervakningen av puls och syre, kändes konstigt i början att inte ha några apparater men de gick ju så bra ändå, skönt att slippa alla sladdar :)
I torsdags den 8 april när de var 2 veckor och 2 dagar gamla (v35+2) fick vi äntligen åka hem. Hemresan gick bra och det var väldigt skönt att komma hem efter 3 veckor på sjukhus. Hundarna och katterna blev glada också :)
Det tog ett tag o komma iordning här hemma så första dygnet var lite kämpigt, ganska trött, men nu går de så bra så :) De sover mest och vi sondmatar dem med min bröstmjölk. Jag har fått låna en bröstpump, och de går så bra o pumpa. På natten turas vi om o mata dem lite så vi får sova. Funkar väldigt bra. De får även träna och suga lite på brösten, men de somnar oftast, ibland snuttar de lite o så. Men de kommer väl snart, de är ganska små än. Nu har vi hemsjukvård och det kommer hem en sjuksköterska på besök ett par ggr i veckan. Det blir väl så länge som de behöver sondmatning och var 14 dag behöver vi åka in till karlstad för läkarundersökning.

Såhär såg vårt rum ut på avd 10:
Kommentarer
Postat av: Marie-Från en prematurmammas hjärta-

vilken resa ni fårr göra. inte så som man tänkt sig. Vet att dom byggt fler rum nu än var det var när vi bodde där. Riktigt bra. tror det var 2 rum när vi läg där. massa kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0