De bästa!

    

    

Vit chokladmuffins med hallon

Hittade detta recept på recept.nu och blev sugen att testa :) Egentligen skulle det vara lingon i men tog hallon istället. Jag gjorde ganska stora muffins så det blev bara 8 st, de var ganska kletiga inuti så skulle nog kunnat vara inne lite längre om man inte gillar kladd :) Tror de kommer vara riktigt mumsiga imorgon när de stelnat!



2
st ägg
1½ dl strösocker
1 dl vaniljyoghurt
100 g vit choklad
50 g smör
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
100 g hallon
50 g grovt hackad vit choklad

Smält choklad och smör i ett vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt yoghurt, choklad och smör och vispa lätt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet. Tillsätt hallon och hackad choklad, rör försiktigt. Fyll i muffinsformar. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Chokladbiskvier

Nu har jag äntligen tagit mig an att göra chokladbiskvier, tycker de är så goda och det var ju faktiskt inte så svårt att göra själv. Det jobbigaste var att spritsa ut smeten till bottnarna. Första smörkrämen jag gjorde räckte inte till alla så därför kommer recept på två olika.



Bottnar:
500 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning 1:
50 g mörk choklad
125 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Fyllning 2:
125 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kokhett vatten

250 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna med den släta sidan uppåt.
Smält chokladen till fyllningen och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Fyllning 2: Vispa ihop allt till en kräm. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp.
Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.







RSS 2.0