Veterinärbesök

Nu har vi varit hos veterinärern 2 ggr inom loppet av två veckor.

För tvp veckor sen fick jag åka iväg med Lucky för hans ena baktass. En dag hade tassen svullnat upp efter en promenad och dagen efter hade det spruckit och runnit ut blod och var. Hos veterinären rakade dem, tvättade och tog på salva, de visste inte vad som häntmen gissade på ett stick av något slag. Blev dyrt, 700 kr för nått man egentligen kunnat gjort själv förutom att vi ej hade sådan salva. De sa iaf att Lucky var väldigt snäll och tyckte alla kunde vara så :) Tassen har iaf läkt bra och nu är den normal igen, han fick ha tratt på sig i några dagar bara för att låta tassen vara i fred.

Igår var det Bonzos tur, han hade haft diarre sen i söndags och natten till igår fick jag gå upp o ut med honom en gång i timmen, blev inte mkt sömn den natten. Han spydde även inne en gång + bajjade en gång.  Denna gång provade vi den nya smådjurskliniken som öppnat häristan och det var andra dagen de hade öppet, fick hjälpt snabbt och de verkade inte ha så mkt att göra då. Veterinären hittade inga fel han mådde ju bar för övrigt så han fick antibiotika i en spruta och tabletter att hömta ut som han ska ha i tio dagar eftersom det had ekommit ut lite blod. Han fick även svält i 1,5 dygn och sen endast äta överkokt ris i tre dagar.  Imorse vägrade han äta riset, han är ju så kräsen, men i eftermiddag åt han lite då jag stoppa ner några foderbitar i det, även nu ikväll åt han, så det är ju bra. Bara att hoppas att magen kommer igång som den ska, än har han inte bajjat något sen igår morse, men magen är väl typ tom så. Blev iaf lite billigare med bonzo 500 kr hos vet och 100 kr på apoteket.

Båda veterinärerna sa också att de har tandsten som behöver skrapas bort så det är väl bara att boka tid åt dem båda snart. Inge kul om tänderna blir värre och tandlossning o så, såg även att det är dags att vacciner dem båda nu också. Får ringa till båda veterinären först o kolla vem som är billigast, tandstenen kostar nog en del.

Ne, nu blev de ett ganska lång inlägg, tråkigt också kanske, men de blir iaf en liten komihåg till mig, avslutar med en bild från idag.Kommentarer
Postat av: Marie-Från en prematurmammas hjärta-

Inte alls ett tråkigt inlägg. Verkligen inte billigt att gå till vetrinären. Hoppas bägge två kryar på sig fort och att antibiotikan hjälper!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0