Kikärtsgryta med banan

Nu har jag kommit igång lite med att laga mat till barnen, har gjort 3 saker hittills, Spagetti o köttfärssås, Pasta, skinka, ärter med ostsås och denna kikärtsgryta som jag hittade i en folder vi fått från bvc. Alla 3 har fallit tjejerna i smaken så de känns bra, imorgon ska jag prova att laga kyckling åt dem.

Jag delar upp den färdiga barnmaten i portioner på ca 150 g, så jag fick ut 6 port av detta recept som jag halverat.

2 morötter
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
200 g kikärtor (sköljda)
2 st mosade bananer

100 g risoni

Koka risoni nån minut extra än enligt förpackningen.
Skala och skör morötterna i tärningar. Skala och hacka löken, stek i oljan utan att den får färg. Tillsätt kryddorna. Häll i krossade tomater och morötter, låt puttra i ca 15 min tills moroten är mjuk. Blanda ner kikärtor och banan, låt allt bli varmt.
Blanda ner risoni och mixa till lagom konsistens.

Risoni


Grytan


Färdig att servera!

Kommentarer
Postat av: Marie-Från en prematurmammas hjärta-

Såg gott ut. Kanske man skulle testa att göra till Neo :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0