6 månader idag!



Idag fyller tjejerna ett halvår, helt sjukt, snart ett år ju :) Ibland känns det fortfarande helt otroligt att jag är tvillingmamma :)

Idag har vi varit på rytmik igen och denna gång gick de lite bättre, men nu hade de sovit mellan 12 o 13.20, fast i början var de nog lite läskigt för båda för de gnälla lite men i slutet var båda jätteglada :) DE sov lite i vagnen på vägen hem och sen var de vakna hela dagen förutom 10 min var vid 18 så kl 19 somna de som stockar, min små sötisar :)

Mamma o Malou var här förut, så jag passade på att få lite hjälp att göra om vagnen till sittvagn o ta bort liftarna, de gick bra, fast de får ju fortfarande ligga mest :) De blir lite krångligt med bältena bara, men de vänjer man sig nog med.

Nu är jag helt slut, har handlat lite på coop och sen tagit promenad med hundarna, nu sitter jag lite här o ska snart in i duschen.

Köpte lite burkmat till tjejerna förut, hoppas de går hem, men så svårt o välja, finns så mkt. Men tog några som var för 4 och 5 månader, jag kör på en månad mindre eftersom de är 7 veckor för tidigt födda.

    


Långpannebröd

Det är smidigt och enkelt att baka i långpanna. Borde faktiskt baka bröd oftare, det tar ju inte speciellt lång tid, man behöver ju inte sitta o vakta degen när den jäser :)



50 g jäst 
5 dl mjölk  
1 msk honung
1 msk olja 
1 msk salt 
1 dl linfrö
1 dl vetekli 
5 dl rågsikt  
6 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser, spara lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.


Tigerkaka

Detta recept är lite krångligare att göra, men väldigt gott, smeten är nästan godare än kakan :) Kommer från recept.nu



Ingredienser
200 g mjukt smör
4 dl florsocker
0,5 msk citronsaft
8 msk strösocker
3 st äggvitor
3 st äggulor
1 dl kesella
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Gör så här
Vispa äggvitorna med 4 msk strösocker till en maräng.
Vispa smöret och florsockret i en annan bunke. Smeten ska bli riktigt vit.
Blanda 4 msk strösocker med äggulorna och kesellan. Rör ner i smör blandningen.
Rör ner citron, mjöl och bakpulver. Vänd ner den vispade äggvitan.
Smörj och bröa en form och häll i 2/3 av smeten. Blanda ner kakaon i den resterande smeten och häll i formen. Blanda runt lite med en kniv eller gaffel.
Baka kakan i 50-60 minuter på 180 grader. Känn med sticka när den är färdig.


Onsdag

Idag på förmiddagen så vände sig Nathalie från rygg till mage för första gången, och 2 grr dessutom :)
Runt lunchtid åkte vi upp till Ulrika o Tindra o hälsade på och där rullade Nathalie runt igen och även från mage till rygg en gång, hon kom nog på hur man gjorde :) Får se om de fortsätter mkt så nu. Josefine rullade också runt från mage till rygg för första gången, så duktiga så :) Josefine har ju tidigare rullat från rygg till mage, men bara 2 enstaka ggr.

Idag har jag även anmält dem till babysim här istan, börjar om ca en månad och de ska bli kul, jag hoppas de gillar de :)

Det går fortfarande bra på natten, de har sovit 11 timmar i sträck två nätter i rad nu, så jag hoppas de håller i sig.
Imorgon ska vi till kyrkans öppna förskola på rytmik, jag hoppas de går bra :)

eget rum

I lördags fick flickorna flytta in till sitt rum på natten, så att de fick varsin säng och slippa trängas. Det gick faktiskt väldigt bra, fast det var tomt i sovrummet :/ DE har vaknat runt 4 för ett mål mat och sen somnat om till ca 8. Jag har babyvakten på så att jag ska höra dem, fast skulle kanske höra dem ändå eftersom det är vägg i vägg.



Igår var vi till karlstad o babyproffsen för att lämna in vagnen på lagning, så nu är suffletten fixad, så skönt :) började bli ganska trött på att den lossna hela tiden, men nu ska den förhoppningsvis hålla. Blev även ett par leksaker med hem. Vi kom hem vid sju och de var nog väldigt trötta, för de somna vid åttatiden och sen vaknade jag inatt runt 2, 3 av josefine men när jag kom in hade hon somnat om så la bara på filt på henne eftersom hon låg på täcket. Och sen vaknade jag klockan sju imorse av nathalie, så de sov ca 11 timmar i sträck :) 
Nu har de morgonmys i sängarna och somnade igen för ca en halvtimme sen, snart ska jag flytta över dem till vagnen och ta den dagliga promenaden. 

Igår gjorde jag iordning morotspuré åt dem, det fall dem i smaken. Frös in denna gången också, så nu får de det i ca en vecka innan de blir nått nytt igen. 

 







RSS 2.0