Shoppingdag

Idag har jag, Louise och flickorna varit till karlstad och shoppat lite. Först blev de barnens hus och babyproffsen men hittade ingenting där. Sen gick vi in på Pets och där köpte jag en biabed till hundarna. Därefter blev de ikea och där handlade jag en hel del, lite leksaker till barnen, bla en lekmatta som de kan ligga på på golvetm blir nog jättebra, josefine log på den en stund förut, fast hon somna och fick sen sällskap av Maya :) Men båda flickorna var jätteduktiga och sov typ hela tiden, inne på ikea fick jag väcka dem för att ge dem lite mat. Men när vi kom hem var de pigga och satt i varsinn babysitter en stund, då prata de och vifta med armarna och var glada :)

Just nu sover de, har de gjort 1,5 timma kanske, är skönt att kunna plocka med saker i lugn o ro då. Har hunnit med en hel del ikväll, har bla satt upp nya gardiner i vardagsrummet som jag blev nöjd med :) Nu ska jag strax gå o lägga mig och får se om flickorna vill ha mat igen innan jag hinner somna.


3 månader

Josefine & Nathalie i sina pyjamaser, pigga och glada :)


I onsdags blev flickorna redan 3 månader gamla, tiden går verkligen fort. Då var det även dags för bvc-besök, vaccination och mätning. Det var deras första sprutor och det gick faktiskt ganska bra, de skrek ju en hel del när de fick dem, men resten av dagen och kvällen var ungefär som vanligt :) De verkade inte ha ont efter dem, men de fick lite alvedon iaf, fast nathalie spottade ut det direkt, så jag hopppas hon inte fortsätter så ifall det behövs mer längre fram.
Båda två har gått upp bra, de växer fort :)

2010-06-23, 3 månader gamla

Nathalie
Vikt: 4555g
Längd: 55cm
Huvudomfång: 38,5cm

Josefine
Vikt: 4875g
Längd: 55,6cm
Huvudomfång: 39,5cm

Cookie cake

Detta recept kommer från alltommat, väldigt god och ganska mäktig.



Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker 
3 st ägg 
100 g mörk choklad 
1 dl hasselnötter 
2 dl havregryn 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 

Gör så här
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Grovhacka choklad och nötter. Blanda det med havregryn, mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min på 175 grader.


Bonzo's valpar

Förra veckan var vi och hälsade på Bonzo's valpar, de var knappt 5 veckor gamla och jättesöta.
tre stycken var tingade, de som ej blivit tingade än var den helbruna (pojk) och tricoloren (flicka) som är på den sista bilden. Man blev väldigt sugen på en, men tre hundar är lite för mycket. Den helbruna var väldigt go.









Choklad och kokoskaka

Detta recept hittade jag på Min Goda Sida och de var jättegoda :)
dock blev inte bilden så bra, men det är iaf något.



Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör
Kokostosca
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Smält smöret och rör ner det. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter.

Blanda ingredienserna till kokostoscan i en kastrull och koka ihop toscan i 5 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna något. Bred ut kokostocan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt, skär i rutor.






RSS 2.0