Jordgubbsmousse

Jag provade att göra en jordgubbsmousse, blandade ett recept på mousse o ett på cheesecake som jag hade. Det blev väldigt gott :) Om man inte vill ha den så fast så kan man nog dra ner lite på gelatinet.



Ingredienser
150 g jordgubbar
4 gelatinblad
200 g cream cheese
1,5 dl socker
2,5 dl vispgrädde
1 ägg

Gör så här
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa äggvitan hård och ställ åt sidan. Värm 0,5 dl av grädden på spisen nästan så det kokar, ta av från platten och rör ner gelatinet. Rör ihop cream cheese, äggula och socker, tillsätt mosade jordgubbar. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vänd till sist ner äggvitan. Fyll i formar och låt stå kallt ca 1 timme.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0