Chokladpaj

Detta recept såg jag på EnSidaMedMat och den såg så god ut så var tvungen att testa :) Egentligen ska den vara marmorerad, men jag fick inte till det så mkt, men god ändå! Ska nog prova att använda de båda mousserna som tårtfyllning någon gång.



Botten

300 g maryland cookies = 1½ pkt
3 msk strösocker
150 g smält smör
Fyllning
200 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
100 g mörk choklad
1 påse snabbgelatinpulver
2 ½ dl milda visp

Gör så här
Sätt ugnen på 175º. Krossa chokladkakorna i en matberedare. Blanda kaksmulorna med det smälta smöret och sockret. Platta ut blandningen i en pajform. Grädda i ugn. Rör ner äggulorna en i taget. Smält chokladen i vattenbad. Blanda hälften av smeten med chokladen. Vispa grädden så att den tjocknar lite, tillsätt gelatinpulvret och fortsätt sedan vispa tills den blivit ordentligt tjock. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten och hälften i den andra.
Lägg först på chokladsmeten i pajformen och sedan den andra. Marmorera eventuellt med en gaffel.
Låt pajen stå kallt minst 3 tim, men gärna över natten.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0