God Jul !

God Jul till er alla!



Sitter lite vid datorn o vilar, snart ska jag plocka iordning lite o så blir de nog lite tv o bingo innan läggdags. Tjejerna sover den halv sju, de har sovit bra de senaste 3 nätterna så jag hoppas de håller i sig, de har ätit vid 6 på morgonen. Fast de har vaknat lite då o då på kvällarna så man får gå dit, men somnat om igen då :)
Imorgon är de julafton, känns lite konstigt, inte riktigt julkänslan än men de kommer väl :) Till lunch imorgon ska vi ut till ölme och fira sen på eftermiddagen ska vi hem och då kommer de på min sida hit, ska bli skönt att vara hemma och är bra både för marcus och sen tjejerna så de kan sova i sina sängar, så slipper vi krångla med de. Så jag har gjort lite mat, en lantolåda, köttbullar och en jansson utan ansjovis men med rotfrukter iställlet.

Jag hoppas det är bra väder imorgon också, inte för kallt och att de inte snöar så man måste skotta, men en vit jul får vi iaf :)

Vägning igen

Idag har vi varit på bvc igen för en mätning och vägning. Malou mötte upp oss efter skolan och hjälpte till :) Marie & Neo följde också med. Det gick bra och båda har gått upp bra, Josefine hade växt väldigt mkt på längden var tvunga att mäta om så de inte blivit fel, men de var de inte :) De kanske är för att de är i en tillväxtsperiod som de äter så mkt också.
Båda två är även snoriga, de hinner knappt vara friska känns de som så är de nått igen, 3:e förkylningen nu på kort tid tror jag.
Jag hoppas de sover bra inatt, igår så la jag mig vid 23 men fick ej sova utan de höll oss vakna till 3 på natten och då fick jag sova till 6, inte många timmar sömn där inte, sov en timma på förmiddagen också.
De har iaf ätit välling för en timma sen och sover nu, josefine skrek till lite nyss men tror hon somnar om.
Snart ska jag ta en promenad med hundarna i kylan, tempen visade -22 grader nyss, usch o fy. Sen ska jag plocka iordning lite och sen blir de nog tidigt i säng idag!

2010-12-14, 8 mån 21 dgr gamla

Nathalie
Vikt: 7870g (+510g) 
Längd: 67,8cm (+2cm)
Huvudomfång: 44,6cm

Josefine
Vikt: 8305g (+655g)
Längd: 69,3cm (+3,5cm)
Huvudomfång: 45,5cm



Nu kan vi sitta själva utan stöd, men ramlar lite ibland :)

Cake pops

Detta recept hittade jag på saltpeppar, fast jag gjorde bollar istället för små cupcakes. Blev väldigt goda o mäktiga. Har halva kakan kvar i frysen också som man får hitta på nått med :)



Chockladkakan
3,4 dl kakao
6,75 dl mjöl
6,75 dl socker
1 msk bikarbonat
1,5 tsk salt
180 ml matolja
360 ml mjölk
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 stora ägg
360 ml varmt vatten
Gör så här
Sätt på ugnen på 180 gr. Lägg ut bakplåtspapper i en form ca 33 x 23 cm
Blanda, kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. Vispa på låg hastighet samtidigt som du blandar i olja, mjölk, vaniljextraktet, ägg och till slut det varma vattnet. Varje ingredienser för sig. Blanda väl efter varje moment. Blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och in i nedre delen av ugnen. Rotera former efter halva tiden. Känn med en sticka i mitten av kakan, när den är torr är kakan färdiga vilket tar ca 35 minuter.
Stjälp upp kakan på ett galler och låt kallna i ca 20 minuter innan du försöker flytta den. Låt den svalna helt på gallret innan användning.


Cream Cheese Buttercream Frosting

100 gr Philadelphia ost, rumstempererad
60 gr smör, rumpstempererad
200 gr florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
Gör så här

Vispa samman philadelphiaosten och smör. Vispa ner florsocker vaniljsocker försiktigt. Vispa tills frostingen är fluffig, ca 1 minut.


Cake Pops
ca ½ chokladkaka (700 g)
cream cheese frosting (se recept ovan)
mörk choklad
Strössel
Gör så här
Smula sönder kakan tills det är fina kaksmulor. Blanda i en stor skål tillsammans med frostningen till en deg. Rulla till små bollar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen minst 1 timme.
Smölt choklad och doppa bollarna i, garnera med strössel och låt stelna i kylen.

Kakan


Blandar kaksmular med frosting


Rullat bollar

Pops med pepparkaka

Gjorde en till sats pops efter de med ballerina, med pepparkakor och vit choklad, gott gott o lite juligt :) Jag doppade några i mjölkchoklad men de flesta i vit choklad.



Ingredienser

175 g pepparkakor
100 g philadelphia ost
150 g vit choklad

Mixa kexen till smulor och blanda med philadelphiaosten. Rulla till bollar och ställ kallt ca en timma.
Smält chokladen och doppa bollarna, garnera med strössel och låt stelna.






RSS 2.0