Pitabröd

I fredags provade jag att göra egna pitabröd och det blev bra. Dock lite för mkt salt för min smak, så nästa gång får de bli lite mindre. De blev också väldigt stora, så det är nog bättre att göra lite fler mindre.
Vi åt dem med kebab och grönsaker. Receptet kommer från recept.nu



Ingredienser
25 g jäst
5 5 dl vatten
1.5 1.5 msk salt
1 1 msk honung
2 2 msk olivolja
13 13 dl vetemjöl

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt sedan salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt resten av mjölet vid behov.
Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0