Cordon Bleu

Jag brukar titta på Tina's Cookalong och i ett avsnitt lagade de Cordon Bleu, jag tyckte det såg så gott ut och var tvungen att prova. Jag skippade skinkan i biffen och det blev väldigt gott, speciellt moset. Är så gott nu när man kan göra eget mos igen!



Ingredienser
lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
8 ost
dijonsenap, ca 1 tsk per biff
salt
3
Dubbelpanering
3 1 st ägg
2 1 dl mjöl
4 2 dl ströbröd


Gör så här
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg på en skiva ost och vik ihop.
Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida.
Potatismos och ärtor: Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig. Smaksätt med salt och peppar. Värm på ärtorna i lite vatten och en kula smör, salta och peppra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0