Godmorgonbullar

I helgen gjorde jag Godmorgonbullar, egentligen är det ett recept på saffransbullar från coop. Men jag har ändrat en del. Jättegott med färskt bröd på morgonen. Jag gjorde dubbel sats och frös in hälften efter att de jäst under natten, det fungerade bra!



Ingredienser
25 g jäst
2 dl mjölk
1 msk ljus sirap
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl dinkelflingor
5-5,5 dl vetemjöl
0,25-0,5 dl linfrön (valfritt)

Gör så här
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt sirap, olja, salt, flingor, linfrön och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen under natten, 8 - 12 timmar.
Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 225 gr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





RSS 2.0