Hallonsemla

I helgen bakade jag semlor för första gången, provade ett recept från Tasteline. I receptet står det att de ska gräddas i 250grader men då blev de lite brända så andra plåten tog jag 225 grader och då blev de mycket bättre.
Sen blandade jag grädde, hallon och lite florsocker och hade i dem istället för det vanliga med grädde och mandelmassa. Pudra över florsocker får man inte glömma!



Paket från Bodystore

Idag kom mitt paket från Bodystore som jag beställde förra veckan. Innehållande:
2 st schampon från Urtekram till Marcus
1 st A-creme
1st Aloe vera gel (bra till allt!)
1 st Aloe vera tvål
1 st hårfärg Tints of Nature till mig :-)

Så nu ska jag ta o färga håret snart, får se om jag kanske får hjälp på torsdag. Jag tog färgen kopparbrun och jag hoppas den blir fin :-) Tints of Nature är en ekologisk hårfärg som ska vara mild och snäll mot håret!



Gino

Här kommer ett recept på en väldigt enkel dessert.



Ingredienser
Valfria bär & frukter
Riven vit choklad

Gör så här
Häll bären och frukterna i en ugnsfast form, strö över vit choklad (rikligt) och gratinera i ugen på hör värme, gärna grill tills det blivit varmt och chokladen smält, ca 10 min, OBS akta så inte chokladen bränns. Servera med vaniljglass.

Denna gång tog vi det som fanns hemma, blåbär, hallon och lite ananas, mums!

Chokladmuffins med marshmallows-frosting

Jag börjar denna blogg med ett recept på muffins där jag använde marsmallowsfluff till glasyr. Receptet på själva muffinsen kommer från Tasteline, men frostingen har jag gjort själv. Muffinsen ska vara lite nyttigare än vanligt, men det är precis lika gott!



Ingredienser
3 ägg
2,5 dl socker
25 g smör
2 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl hackad valfri choklad
Frosting
1 burk marshmallowsfluff
60 gr smör
75 gr philadelphia ost

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten, tillsätt mjölk.
Blanda mjölk, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten.
Tillsätt den hackade chokladen.
Fördela smeten i formar och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 16 minuter.

Blanda ingredienserna till glasyren och låt stå i kyl ca 30 min. Spritsa på muffinsen när de kallnat, garnera med lite strössel.

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag skriva om lite allt möjligt.







RSS 2.0